Comunicazione / Privredni ambijent

28 jun 2023

Otvorena prva inostrana kancelarija SIMEST-a u Beogradu

Prva inostrana kancelarija italijanske finansijske institucije Simest svecano je otvorena u sredu, 28. juna, u Beogradu.
 


 

Otvaranju su prisustvovali predsednik Simest-a Paskuale Salzano i izvršni direktor Redžina Koradini D'Arienzo, uz prisustvo Nj.E. Luke Gorija, ambasadora Italije u Srbiji i Gorana Aleksica državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Eduarda Bombierija, Zamenika predsednika Izvršnog odbora Banka Intese, Irene Brajovic, direktorke Konfindustrije Srbija, Antonija Ventreske, direktora ICE-a, Anina De Venecije, predsednika CCIS, kao i predstavnici PKS i RAS.


.

Ðulio Fumagali, predstavnik naše clanice SOL S.p.A, lidera u proizvodnji i plasmanu tehnickih i medicinskih gasova, podelila je iskustvo o saradnji sa Simest-om, s obzirom na to da su zajednicki realizovali više projekata, ukljucujuci i jacanje prisustva kompanije na tržištu Indije.

Otvaranje kancelarije Simest-a u Beogradu predstavlja važan korak ka daljem razvoju i podršci poslovnim aktivnostima na Balkanu, kao i priliku za unapredenje i jacanje saradnje italijanskih i srpskih kompanija.


.     

Simest je tom prilikom predstavio i strategiju za podršku italijanskim investicijama u Srbiji i na Zapadnom Balkanu. Ova aktivnost moc´i ce da racuna na predstojece pokretanje ad hoc mere subvencionisanih finansiranja u okviru Fonda 394, vredne 200 miliona evra, za mala i srednja preduzeca koja nameravaju da internacionalizuju svoje proizvodne aktivnosti u regionu Balkana.