Mreža Konfindustrije

Mreža Konfindustrije

Confindustria

www.confindustria.it 


Konfederacija Italijanske Industrije (Konfindustrija) je vodeca organizacija koja zastupa italijanske proizvodne i uslužne kompanije.
Bazu clanstva Konfindustrije, na dobrovoljnoj osnovi, cini preko 150 000 kompanija svih velicina. Udruženja deluje kako bi obezbedilo centralnu ulogu kompanija kao pokretaca ekonomskog i društvenog razvoja, predstavljaju kompanije i njihove vrednosti pred institucijama, na svim nivoima, u cilju pružanja konkretnog doprinosa dobrobiti i napretku društva i zajednice u celini.

Snaga Konfindustrije jeste u njenoj mreži: centralno sedite u Rimu, 241 kancelarija teritorijalnih i granskih udruženja; od 1958. Sedište u Briselu od strateškog znacaja u smislu zastupanja privrednog sistema Italije pred institucijama Evropske unije.


Confindustria Est Europa

(ex Confindustria Balcani)
www.confindustriaest.eu

Konfidustrija Est Europa (bivša Konfindustrija Balkani) je federacija koja objedinjuje udruženja italijanskih privrednika prisutna na teritoriji Balkana, osnovana u oktobru 2010. Godine pod imenom Confindustria Balcani sa ciljem da italijanskoj poslovnoj zajednici, sa fokusom na kompanije koje su u sistemu Konfindustrije, ponudi novi transnacionalni pristup.

Zemlje Balkana su dugo posmatrane kao nezavisne jedna od druge. Konfidustrija Est Europa, s druge strane, polazi od pretpostavke da postoje mnoge socijalne, ekonomske, kulturne i sistemske karakteristike zemalja Balkana koje ih cine medusobno zavisnim i usko povezanim. U tom smislu, pratec´i dinamiku udruživanja privrednika na Balkanu od prošle decenije Konfidustrija Est Europa deluje kao sabirnik razlicitih potreba italijanskih kompanija koje su zainteresovane za ovaj region.


Konfidustriju Est Europa cine:
Confindustria Albania
Confindustria Bosnia ed Erzegovina
Confindustria Bulgaria
Confindustria Romania
Confindustria Serbia