12 jul 2019

U Rimu održan “Serbia business day”

U sredu 10. jula u ambasadi Srbije u Rimu je održan „Serbia business day“. Prezentacija i workshop, u organizaciji Greenhill Advisory, su zapravo nastavak tema koje su otvorene forumom koji su Confindustria Serbia i Greenhill organizovali u maju u Beogradu.

Dan je bio posvecen prezentaciji investicionih i trgovinski mogucnosti u Srbiji, a govornici su se posebno fokusirali na sektore energetike, infrastrukture i IT.

Brojnim italijanskim kompanijama koje su prisustvovale skupu predstavljeni su takode i konkretni, operativni predlozi: prisutne kompanije su tako imale prilike da više saznaju o mogucnosti osnivanja "Digital Innovation Hub / Competence Center” koji bi Beogradu nastao iz saradnje italijanskih i srpskih kompanija i univerziteta. Druga konkretan prilika jeste povezivanje kompanija sa ciljem ucešca na tenderima u sektorima zaštite životne sredine.

Radove seminara otvorio je Ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksic´. Aleksic je tom prilikom potvrdio punu podršku srpskih vlasti i institucija daljem razvoju ekonomskih odnosa izmedu italijanskih i srpskih kompanija.

Na skupu je takode govorila i direktorka Konfindustrije Srbije, Irena Brajovic´, kao i Mikele Rosini, predstavnik Aliquo grupe, clanice Konfindustrije Srbija, koji su prezentovali privredne mogucnosti u Srbiji, a prisutni su imali prilike cuti i prezentacije i izlaganja predstavnika Ministarstva inostranih poslova i Ministarstva zaštite životne sredine republike Italije.