Comunicazione / Vesti od clanova

18 jul 2023

Kompanija Benetton Srbija ugostila Ambasadora Italije u Srbiji, NJ.E. Luku Gorija

Ðovani Antonioli,  CEO kompanije Benetton Srbija, strateškog partnera Konfindustrije Srbija i clan Generalnog saveta Konfindustrije Srbija, ugostio je ponedeljak, 17. jula, Ambasadora Italije u Srbiji Luku Gorija u fabrici Benetton Srbija.

.  


Ambasadora je primila u posetu i gradonacelnica Niša, Dragana Sotirovski, sa kojom je razgovarao o doprinosu italijanskih kompanija razvoju ovog podrucja i mogucnostima buduce saradnje u oblasti privrede, kulture i tehnoloških inovacija. 

Aktivno ucešce na susretima u Nišu uzela je i adv. Suncica Nikolic, dugogodišnji pravni savetnik kompanije Benetton u Srbiji, kao i clanica veca arbitara Konfindustrije Srbija.


.  

"Niš ima veliki znacaj za rast Srbije, zahvaljujuci svojoj strateškoj poziciji i potencijalu u inovativnim sektorima koje nudi prisustvo centara kao što je Naucno-tehnološki park Niš“, rekao je ambasador Gori.
"Italija i Srbija - dodao je on - nedavno su potpisale Sporazum o tehnološkim inovacijama koji je generator razlicitih mogucnosti za saradnju. Jedna od njih je i Start-up Forum koji ce se održati na jesen u Beogradu".