Comunicazione / Vesti iz Konfindustrije Srbija

11 januar 2023

Direktor kompanije "Olimpias Knitting" (grupacija Benetton) - prvi Italijan koji je dobio prestižnu nagradu grada Niša

Ðovani Antonioli, direktor i partner kompanije „Olimpias Knitting” deo grupacije Olimpias Spa (Benetton) i clan Generalnog saveta Konfindustrije Srbije, prvi je stranac u istoriji grada Niša kome je dodeljena nagrada „11.januar" - najvec´e priznanje dodeljeno u sredu 11.januara, tokom svecane ceremonije u Narodnom pozorištu grada Niša, svima koji su svojim radom pomogli grad Niš i doprineli njegovoj promociji.

   

„Cast mi je
što sam dobitnik ovog prestižnog priznanja koje je svojevrstan omaž našem zalaganju i radu naše kompanije tokom ovih 12 godina godina poslovanja u Nišu. Kada sam prvi put posetio Srbiju, odmah sam shvatio da je upravo Srbija  najbolje mesto za pokretanje novog posla, a kada smo došli u Niš i posetili tadašnji Niteks, u to sam bio potpuno siguran. Uvek sam nailazio na dostupnost i podršku svih institucija, Opštine, Zavoda za zapošljavanje, policije i dr.institucija, a upravo zahvaljujuci saradnji sa njima, brzo smo rasli i ucinili Olimpias/Benetton vodecom kompanijom u svetu. Zahvaljujem se svim srpskim i italijanskim kolegama i saradnicima, gradonacelnici Niša Dragani Sotirovski, predsedniku Skupštine grada Bobanu Džunicu, gradonacelnici opštine Pantelej Nataši Stankovic, direktoru Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu, Bobanu Maticu, nacelnici Inspekcije rada u Nišu, Ireni Šljivar. Zahvaljujem Benetonu, a posebno predsedniku grupe Olimpias Spa Kristijanu Benetonu koji mi je uvek davao slobodu i poverenje da radim kako sam želeo.  Zahvaljujem se i Konfindustriji Srbija na konstantnoj podršci svih ovih godina“, rekao je Antonioli i dodao da ce donaciju koju je dobio pokloniti organizaciji NURDOR za decu obolelu od raka.

Kompanija "Olimpias Knitting", deo Olimpias Spa grupacije (Benetton) koja uspešno posluje u Nišu od 2011. godine, zapošljava 1.300 ljudi. Tokom pandemije Covid-a, donirali su više od 115.000 maski raznim institucijama i javnim organima u Nišu i Beogradu, i zaposlili su još 890 Nišlija. Tokom svih ovih godina, kompanija je dala brojne donacije najugroženijim grupama, deci sa smetnjama u razvoju i sprovodila razlicite projekte u znak podrške niškoj zajednici.