31.03.2015   SREDNJI KURS NBS     EUR 120,2153     USD 111,4240     CHF 114,8188     GBP 164,5883                        KOMPLETNA KURSNA LISTA NBS
UDRUŽENJE
Konfindustrija Srbije objedinjuje 150 italijanskih preduzeća koja posluju u Srbiji. Osnovana je 21. juna 2012. na inicijativu pokrenutu u martu iste godine, na skupu više od 200 privrednika iz Italije koji posluju u Srbiji.

Kroz mrežu, usluge i zastupanje, Konfindustrija Srbija pruža pomoć svojim članovima u internacionalizaciji poslovanja.

Konfindustrija Srbija pripada Konfindustriji Balkana, federaciji italijanskih preduzeća koja posluju u Jugoistočnoj Evropi i povezuje više od hiljadu firmi.

Članovi Skupštine udruženja Sistema, organizacije koja je tri godine postojala u Srbiji, odlučili su da u cilju pojačavanja aktivnosti i usložnjavanja delatnosti, oforme novu strukturu – Konfindustriju Srbije. Jednoglasno je prihvatila promenu logotipa i novi statut i izabrala je predsednika i Upravni odbor koji će voditi udruženje kroz početnu fazu.