Comunicazione / Vesti od clanova

23 februar 2022

ManpowerGroup Srbija: Rekli smo "DA" za 4 radna dana u nedelji

Kompanija ManpowerGroup Srbija je 22. februara u hotelu Crowne Plaza organizovala radni dorucak za medije na kom su predstavljeni: koncept cetiri radna dana u nedelji, trendovi u HR sektoru, kao i novi projekat Human Driven Reshape.

ManpowerGroup Srbija je od oktobra 2021. godine pocela svoj pilot projekat cetvorodnevne radne nedelje sa ciljem da manji broj radnih sati dovede do srecnijeg, zdravijeg i angažovanijeg kadra.

- U doba kada ljudski kapital postaje sve važniji i vredniji, mi imamo odgovornost da ne brinemo samo o našim zaposlenima i procesima, nego i o zaposlenima i procesima velikog broja drugih kompanija. Kao lideri u svojoj industriji, dajemo prioritet "storydoing"- u i konstantno pokrecemo talase pozitivnih promena. Radujemo se prenošenju iskustva o projektu cetiri radna dana i drugim pravnim licima kako bismo zajednickim snagama tržište rada Srbije i regiona približili najkonkurentnijim evropskim tržištima - izjavio je Aleksandar Hangimana, Managing Partner, ManpowerGroup SEE.