Comunicazione / Privredni ambijent

24 avgust 2020

Nagrada "Inovacija koja govori italijanski“

Ministarstvo spoljnih poslova i medunarodne saradnje Italije u saradnji sa partnerima, objavilo je novi poziv za nagradu „Inovacija koja govori italijanski“. Rec je o priznanju visoke inovativne vrednosti tehnoloških startapa koji posluju u inostranstvu i koje su osnovali italijanski državljani.


Poziv za podnošenje prijava upucen je osnivacima startapa koji posluju u nekoj od sledecih država:

  • Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Cile, Kina, Republika Koreja, Danska, Egipat, Estonija, Finska, Francuska, Nemacka, Japan, Jordan, Velika Britanija, Indija, Izrael, Litvanija, Meksiko, Norveška, Holandija, Portugal, Rusija, Srbija, Singapur, Španija, Južna Afrika, Švedska, Švajcarska, SAD i Vijetnam.


Nagrada, koja c´e se sastojati od medalje i diplome Ministarstva spoljnih poslova i medunarodne saradnje, bic´e dodeljena pobednickom startupu na sledec´em izdanju Konferencije atašea za nauku 2020. u prisustvu ministra spoljnih poslova i medunarodne saradnje, ministra univerziteta i istraživanja i ministar za inovacije.

Više detalja o uslovima i samoj proceduri za podnošenje prijava dostupno je na italijanskom jeziku, veb sajtu ambasade Italije u Beogradu: LINK