26 maj 2019

Generalna skupština nacionalne Konfindustrije 2019

U sredu 22. maja održana je u Rimu javna sednica generalne skupštine nacionalne Konfindustrije.

Predsednik Konfindustrije Vincenco Boca, u svom obracanju prisutnima, najavio je hitnost delovanja u ovom delikatnom trenutku nacionalnog života. "Moramo i želimo da zajednickim snagama delujemo zato što verujemo u ovu Italiju - objasnio je Boca. “Više posla, vec´i privredni rast i manji javni dug ostaju ciljevi kojima se mora voditi zdrava ekonomska politika.”

Na ovom najznacajnijem godišnjem dogadaju Konfindustije prisustvovao je i predsednik Italije, g. Serdo Matarela i brojni predstavnici italijanske vlade, medu kojima i premijer Ðuzepe Konte, potpredsednik vlade i ministar ekonomskog razvoja Luidi di Majo, kao i drugi prestavnici politickih i privrednih krugova.

Premijer Italije Ðuzepe Konte se zahvalio na pozivu i izjavio da mu je cast da ucestvuje na ovogodišnjoj skupštini Konfindustrije, koja okuplja brojne predstavnike, kako politicke tako i privredne elite Italije. Konte je naglasio kako se i njegova vlada, kao i Konfindustrija, vodi strategijom vizije i hrabrosti, zbog cega je uveren da ce Italija uskoro da prevazide sve poteškoce sa kojima se u prethodnom periodu susretala.

U svom obracanju, potpredsednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Luidi di Majo izjavio je da bez dijaloga i kompromisa nema napretka. Zato se i intenzitet saradnje sa Konfindustrijom svakim danom povecava.

Dan ranije, 21. maja 2019. održana je i privatna sednica skupštine nacionalne Konfindustrije, na kojoj je prisustvovala i direktorka Konfindustrije Srbija, g-da Irena Brajovic.