Comunicazione / Vesti od clanova

6 novembar 2014

ARS BLUE postaje deo BASSILICHI GROUP

Strateško preuzimanje za kompniju Bassilichi, koja nastavlja proces ukljucivanja na medunarodno tržište kompletiranjem usluga elektronskog bankarstva prikljucivanjem Ars Blue, kompanije iz Srbije usko specijalizovane za napredne sisteme placanja, koja posluje na tri kontinenta

Beograd, 6 novembar 2014 - Bassilichi Group, italijanska kompanija koja je vodeca u sektoru podugovaranja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing), preuzela je, preko cerke kompanije Bassilichi CEE, 51% udela u ARS BLUE doo, srpskoj kompaniji sa sedištem u Beogradu, koja je specijalizovana za razvoj i instaliranje softverskih platformi za upravljanje transakcijama putem POS terminala, bankomata, info kioska i mobilnih uredaja. Slobodan Paunovic, osnivac i izvršni direktor ARS BLUE, ostaje deo nove organizacije kao deonicar sa 49% udela i direktor, zajedno sa Danilom Rivaltom koji je na poziciji izvršnog direktora prodaje i marketinga Bassilichi Group.

Osnovana u Srbiji 2009. godine, ARS BLUE zapošljava 40 radnika koji su razvili i patentirali inovativni i tehnološki napredni paket koji se sastoji od dve platforme - AsoftE2E i AsoftA2Z – koje omogucavaju bankama, finansijskim institucijama i uslužnim kompanijama da na bezbedan i sveobuhvatan nacin u potpunosti upravljaju i nadgledaju sve vrste transakcija koje se mogu izvršiti kreditnim, debitnim i pripejd karticama, razlicitim kanalima – putem bankomata, info kioska, POS terminala, ali i placanja putem pametnih telefona i tableta.

Zahvaljujuci svojim karakteristikama, paket koji se može primeniti na razlicite uredaje, na razlicitim jezicima i platformama, koji poseduje sertifikate Visa i MasterCard, našao se na tri razlicita kontinenta: u Evropi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija i Švajcarska), Africi (Nigerija, Benin, Togo i Kamerun) i Aziji (Turkmenistan) za velike klijente, izmedu ostalih i UniCredit Bank Srbija, Skye Bank i Union Bank u Nigeriji.

Akvizicija, nakon koje Grupa ima 1.190 zaposlenih, omogucice kompaniji Bassilichi da upotpuni spektar usluga sa elektronskim novcem, ali i poveca zaradu iz inostranstva, koja prema planu poslovanja treba da poraste sa trenutnih 5% na 20% u 2016. godini.

„Sa zadovoljstvom najavljujemo prekretnicu u istoriji naše kompanije, s obzirom na to da ova transakcija upotpunjuje našu ponudu usluga iz oblasti elektronskog bankarstva i konsoliduje naše prisustvo u inostranstvu“ rekao je Marko Baziliki (Marco Bassilichi), predsednik kompanije Bassilichi S.p.A.. „Sada smo zaista u poziciji da osvojimo nove poslovne prilike u oblasti platnih sistema i da se uspešno nadmecemo na medunarodnom nivou“.
„Ovo je veoma strateška transakcija za Bassilichi Group, pošto smo preuzeli malu, ali izuzetnu kompaniju koja nudi svoje usluge na tri kontinenta, što je dokaz jedinstvenosti, raznolikosti i fleksibilnosti njene platforme, koja postaje deo naše ponude usluga“ naglasio je Danilo Rivalta, izvršni direktor prodaje i marketinga Bassilichi Group.

„Ponosan sam da saradujem sa Bassilichi Group i uveren sam da integrisanjem naših veština i širenjem spektra usluga koje nudimo, možemo izaci u susret potrebama naših klijenata, koje konstantno evoluiraju, širom sveta“ izjavio je Slobodan Paunovic.

Bassilichi Group trenutno nudi veliki izbor proizvoda i usluga elektronskog bankarstva, od korišcenja spoljnih usluga za upravljanje 15.103 bankomata i 235.961 POS terminala širom sveta, do korporativnog bankarstva i elektronske trgovine. Takode, posredstvom cerke kompanije Bassilichi CEE, Bassilichi Group obezbeduje 12.000 POS terminala i 700 bankomata za klijente kao što su Unicredit Bank Srbija, Credit Agricole Srbija, AIK Banka, NLB Banka u Srbiji i Bosni i Hercegovini, Nova Banka u Bosni i Hercegovini, Credins Banka u Albaniji i Hipotekarna Banka u Crnoj Gori.

Kompanija Bassilichi, putem svoje POS mreže može obezbediti i niz inovativnih i funkcionalnih dodatnih usluga: placanje taksi vozila, racuna za gorivo, transfer novca, menadžment i racunovodstvo vaucera za hranu, bankarstvo od kuce (home banking) i slicno.

Bassilichi Group

Bassilichi Group je jedna od najprepoznatljivijih kompanija u sektoru autsorsinga poslovnih procesa (Business Process Outsourcing). Kompanija je savršeno pozicionirana kao partner za banke, preduzeca i vladine institucije, nudeci usluge u tri oblasti: elektronsko bankarstvo, administraciju i obezbedenje. Maticna kompanija Grupe je Bassilichi S.p.A., osnovana u Firenci 1957. godine. Grupu cine ABS Technology S.p.A., Bassmart S.r.l., Bassilichi CEE, Consorzio Triveneto S.p.A., Fruendo S.r.l., Krene S.r.l. i Moneynet S.p.A.,ima dve upravne zgrade u Firenci i Sijeni, dok se kancelarije nalaze u Milanu, Bolonji, Kaljariju, Mantovi, Leceu, Padovi, Palermu, Pizi, Rimu, Sasariju i Torinu.
Na Balkanu je pristutna u Beogradu, Banja Luci i Podgorici.