10 mart 2023

Najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji izmedu Nacionalne Akademije za javnu upravu i italijanskog Univerziteta Luiss Guido Carli

Nacionalna  Akademija za javnu upravu (NAPA) proslavila je juce petogodišnjicu svog rada i uprilicila dvodnevni multilateralni sastanak “International Cooperation in the Spotlight” koji je otvorila Ministarka za evropske integracije Tanja Mišcevic.

Zvanicnom delu programa, prethodio je
radni sastanak na kome su ucestvovali Irena Brajovic, direktorka Udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji Konfindustrija Srbija, savetnica za obrazovnu saradnju  i institucionalne odnose za Balkan Mediteran i Afriku pri Univerzitetu LUIS Gvido Karli u Rimu, kao i rukovodeci tim Akademije na celu sa vd direktora Dejanom Mileticem.

Tom prilikom, dogovoreno je blagovremeno potpisivanje Memoranduma o saradnji izmedju Akademije i italijanskog Univerziteta Luis Gvido Karli, kako bi se krenulo u implementaciju prethodno dogovorenih modaliteta saradnje koji ce omoguciti realizaciju zajednickih projekata i doprineti razmeni znanja iz razlicitih oblasti od znacaja za javnu upravu.

Tokom zvanicnog dela programa okupljenima su se obratili v.d. direktora NAJU Dejan Miletic, stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, Jakup Beriš, i pomocnica ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Jasmina Bensmansur, a medu okupljenim zvanicama bili su direktori i visoki predstavnici 15 evropskih institucija za strucno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi, kao i predstavnici srodnih institucija iz Albanije, Bugarske, Francuske, Hrvatske, Gruzije, Nemacke, Moldavije, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Španije, kao i iz škola EIPA i RESPA i mreže NISPAcee.