Comunicazione / Vesti od clanova

13 jul 2022

DDOR potpisao ugovore o saradnji sa tri fakulteta novosadskog univerziteta

Sporazum o saradnji izmedu DDOR Novi Sad, clanice Konfindustrija Srbija, i tri eminentna fakulteta univerziteta u Novom Sadu - Prirodno - matematickog, Fakulteta tehnickih nauka iz Novog Sada i Ekonomskog fakulteta iz Subotice ima za cilj da se studentima pruži mogucnost sveobuhvatnog obrazovnog ciklusa, ali i otvori mogucnost za realizaciju razlicitih zajednickih naucnih i prakticnih projekata.

Izrazivši veliko zadovoljstvo time što je kompanija ucinila naredni korak u stvaranju boljeg ambijenta saradnje nauke i privrede, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Francesko Maši je rekao: "Velika mi je cast što predstavljam DDOR, jednu od vodecih osiguravajucih kompanija na tržištu i našu Grupu, Unipol, jer nastavljamo da ojacavamo saradnju izmedu DDOR-a i ovako znacajnih i uglednih naucnih i obrazovnih institucija i to Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Prirodno-matematickog fakulteta i Fakultet tehnickih nauka iz Novog Sada. Delimo iste vrednosti podržavajuci i ohrabrujuci doživotno ucenje i razvoj. Živi kao da ceš sutra umreti. Uci kao da ceš živeti vecno. Obrazovanje je najmocnije oružje kojim možete da promenite svet i znanje vam niko ne može oduzeti, poput vaše strasti i vašeg srca. Obrazovanje postavlja osnovu koja nas uci hrabrosti da razmišljamo van ustaljenih okvira i želji da stalno menjamo svoje ideje, stavove, našu tacku gledišta i da se poboljšavamo, jer kada težimo da postanemo bolji nego što jesmo i sve oko nas postaje bolje. I sve što možete uciniti dobro, sigurno možete uciniti još bolje. Danas sam posebno ponosan jer, zajedno sa ovako znacajnim naucnim i obrazovnim institucijama, obeležavamo pocetak, potpuno sam uveren, novog puta za pripremu buducih generacija strucnjaka u našoj industriji, za dobrobit citave zemlje i celokupne zajednice, imajuci u vidu konacni cilj - uklanjanja svih prepreka daljem ekonomskom i socijalnom zbližavanju” rekao je Maši, navodi se u saopštenju iz kompanije.

Da podsetimo, DDOR osiguranje, kao društveno odgovorna kompanija, u svojoj strategiji saradnje sa naucno-obrazovnim institucijama povezana je kako sa srednjoškolskim, tako i sa visokoškolskim ustanovama. Takode, od prošle godine, kompanija je pokrenula saradnju sa srednjim školama u citavoj Srbiji, koje u svojim programima realizuju modul "Službenik u bankarstvu i osiguranju" i kroz neposrednu dodatnu nastavu zainteresovanim ucenicima približava teme kako iz osiguranja, tako i iz poslovanja velikih preduzeca i medunarodnih finansijskih grupacija.

Izvor: eKapija
Foto: DDOR vebsajt